Založ si blog

PONDELOK – spoznávanie TU A TERAZ

Prvú noc na seminári sme úspešne ukončili dlhým a dobrým spánkom. Všetci spolu bývame v telocvični, spíme na matracoch (ako každý rok) a zdieľame svoje životné príbehy celú noc. Neuveriteľne mi chýbalo toto večerné filozofovanie, spoločné nadávanie na skoré budíčky s kohútmi a zubné kefky v jednej šáločke. Následne spoločné raňajky a nachystaná káva v kaviarni.

Dnes sa začalo pracovať vo všetkých dielňach. Všetci účastníci a lektori sa začali spoznávať. Ja som aj tento rok v hudobnej dielni. Podľa skvelej nálady na obede som usúdila, že spoznávanie prebehlo úspešne, keďže sa všetci smiali, filozofovali a zdieľali nové nápady, ktoré budú využívať v projektoch. A keď sa k tomu pridalo fantastické jedlo, tak všetci prežívali moment TU A TERAZ.

Počas poobednej pauzy som sedela na chodbe a písala ďalší blog. Mám veľmi rada túto časť dňa. Sledujem ako sa začínajú priateliť aj ľudia z iných dielní, ale blog tu nikdy nedopíšem, lebo sa pripojím do niektorej zo zaujímavých konverzácií, hier, alebo k mojkaniu so psíkmi. Na seminári sa nedá nudiť, ale ani byť smutní. Všetkých bubákov sme predsa nechali za hranicami, aby sme konečne mohli byť TU A TERAZ.

Po celom dni som sa vrátila k môjmu počítaču a presunula do filmovej dielne (majú tu klímu). Pri písaní a pozorovaní filmárov ako strihajú denníčky (a rozprávajú veci, ktorým nerozumiem) som si uvedomila, že som konečne po roku prišla domov. K mojim ľudom, k mojej rodine. Vrátili sme sa za človečinou, aby sme zažili najlepší týždeň nášho roka. A keď sme spomínali na tú najúžasnejšiu večeru, akú sme tento rok jedli (a pravdepodobne aj akú budeme jesť) a smiali sa na oberaní hrozna zo stojana na sviečky, tak som si všimla, že Birko (ktorý na mňa aj tento rok čaká do druhej ráno) pomaličky zaspáva. Vtedy sme zhodnotili, že je už čas ísť spať. Veď sme tu ešte len prvý deň.

Kovačica. .. .po dvadsiatich rokoch V

01.09.2024

Deň vystúpenia je akýsi iný. Od rána si akýsi rozrušený. Pozývaš ešte nejakých známych. Nech prídu. Nech ťa vidia. Nech teba a tvojich kamarátov podporia. Dnes je to iné. Nehrám ja, ale účastníci dielní pod vedením svojich lektorov. Celý týždeň sa na to teším. Ale aj mám trošku obavy. Športovci vám potvrdia, že sedieť v hľadisku, keď hrajú vaši blízki, [...]

SOBOTA – milá moja rodina, . . .

27.08.2024

Tento blog píšem počas cesty z domova (dolnej zeme) domov (horná zem). Je mi za mojou dolnozemskou rodinou smutno. Napriek tomu som aktuálne neopísateľne vďačná, že vás mám. Ani neviem ako celý tento neuveriteľný týždeň ubehol. Aj preto celý týždeň nespíme – 24 hodín denne s vami je málo. Jeden týždeň ročne s vami je málo. Jeden život s vami je málo. Od [...]

PIATOK – deň v polovičnom snívaní

24.08.2024

Predposledný deň semináru začína s obrovským spánkovým deficitom. Včera sme mali koncert, a keď sme zbalili techniku a vyložili ju hore, začali sme filozofovať. Spať sme išli až o štvrtej ráno (spánok na seminári je veľkým hriechom, lepšie dospávať doma). Ale ja som sľúbila filmovej dielni, že im dnes pomôžem s natáčaním filmu. Aj to je čarovné na tomto [...]

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Výbuchy pagerov sú pre nás tvrdou ranou, je to vyhlásenie vojny, vyhlásil šéf Hizballáhu

19.09.2024 17:15

Podľa Nasralláha zvýšil Hizballáh svoju bojovú pohotovosť.

Záchranársky vrtuľník

Na škole v Kráľovskom Chlmci sa po páde z okna vážne zranil chlapec. Vrtuľníkom ho previezli do Košíc

19.09.2024 17:11

Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.

Píšeš? Píšem!

Celý svet hrá divadlo! Ale my to robíme dobre a radi :-) #slovacislovakom facebook.com/PisesPisem www.instagram.com/pisespisems…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 35
Celková čítanosť: 53090x
Priemerná čítanosť článkov: 1517x

Autor blogu