Založ si blog

UTOROK – Odostrite si žalúzie

Už dnešné ráno bolo náročnejšie ako som čakala. Ale po tom, čo som asi dvadsaťkrát odložila budík, zobudila všetkých ostatných účastníkov semináru, som konečne vstala. Po tomto náročnom budíku a raňajkách nad ktorými sme všetci zaspávali, sme sa už posilnený tromi kávami presunuli do dielní.
Po obede sme sa všetci išli pozrieť do galérie insitného umenia. Keďže už minulý rok bol seminár taktiež v Kovačici, stal sa z toho akýsi rituál. Ja som sa vďaka tomu stala fanúšičkou insitného umenia. Od minulého ročníka som si viac začala zisťovať o umelcoch, ktorí tvorili v Kovačici. Práve vďaka tomuto semináru som objavila krásny nový smer umenia, o ktorý som sa predtým až tak nezaujímala. Aj toto robí tento seminár. Nielen že nás učí novým veciam v odvetví, ktoré nám je známe, ale učí nás aj o nových smeroch.
Aj cesta do a z galérie bola magická. Ísť s veľkou skupinou umelcov po meste je vždy zážitok. Všetci sa smejú, rozprávajú príbehy ako ich naháňal býk, padali z kopca, zapadli po krk do blata, kozy im zjedli tričká a kohúty veľmi zvláštnym kikiríkaním (moja obľúbená časť cesty bola, keď sa to snažili napodobniť) budia.
Po tejto veľmi zábavnej ceste s hudobníkmi bez zmyslu pre orientáciu a filmármi so svetlom vo vačku, sme sa nakoniec dostali naspäť do spoločenského domu a išli pokračovať v našich projektoch.
Neskôr, po večeri, sme si pozreli skvelé predstavenie Pusťte basu do rozhlasu, ktoré nám zahrali herci z divadla Janka Čemana z Pivnice. A ja už teraz, po predstavení sedím vo filmovej dielni (lebo tu majú klímu) s lektormi Stankym a Attilom. Ony strihajú videodenníky, ja píšem blog. Je krásne sledovať ako sa dajú spájať všetky smery umenia a ako na seba nadväzujú. Sú to poprepletané korene, ktoré spolu tvoria jeden dôležitý a nádherný celok. Keď sa odsekne čo len jedna časť, nemôže to fungovať. To je to, čo milujem na tomto seminári. Človečinu. Všetky dielne spolu aspoň v jednom momente spolupracujú. Či len chvíľu prehovoria pár slov o umení na obede, alebo spojili svoje sily, aby vzniklo niečo, čo dáva zmysel.
„Odostrite si žalúzie! Treba vám aj reálny život.“ prerušili moje myšlienky lektorky dielne Storyteller ktoré vstúpili k nám do miestnosti. Asi je naozaj na čase (keďže sú dve hodiny ráno) ukončiť tento blog a ísť spať, kedze zajtra by som už o 8 mala byť na raňajkách.
P.S.: História sa opakuje a Birko na mňa znovu čaká kým tento blog dopíšem.

PIATOK – sme prepojení

03.09.2023

Predposledný deň semináru. Všetci sú unavení ale štastní. Už sme sa dohodli, že budeme začínať o hodinu neskôr (aj keď všetci prídu o dve hodiny neskôr). Ráno po raňajkách začíname spoločným kávičkovaním a potom sa presunieme do dielní kde všetci dokončujú svoje projekty. Zajtra to už zostane len na štyroch dielňach. My ostatní sa konečne vyspíme, potom [...]

ŠTVRTOK – prežívame vďaka kofeínu

26.08.2023

Dnes si už uvedomujem, že pomaly, ale isto končíme. Hudobná dielňa mala koncert. Nechcela som, aby tento deň prišiel. Viem, že ak príde ten deň, keď budú prezentovať aj ostatné dielne, príde koniec semináru. Dnešný deň bol nádherný. Bol plný hudby a zábavy. Zajtra sa bude prezentovať dielna detského divadla, dielňa pouličného divadla a happeningu sa spojila s dielňou [...]

STREDA – Ona nenávidí kohúta

25.08.2023

Ani sa to nezdá, a sme v polovici semináru. Je to neuveriteľné ako sa za tie tri dni dokážu vytvoriť nové priateľstvá, ktoré (podľa mojich skúseností) vydržia celý život. A budúci rok budeme spomínať ako sme sa spoznali, čo všetko sme spolu prežili, ako sme vedľa seba spali na žinenkách, hrali bedminton o tretej ráno, spievali hymnu semináru, nevedeli sa zobudiť a [...]

Milan Olekšák

Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka

02.05.2024 10:52

Podľa medializovaných informácií Olekšák odmietol prepúšťať zamestnancov. Tarabovi odkázal, aby začal šetriť znížením počtu štátnych tajomníkov.

Čína, Záplavy, Povodne, Lejaky, záchranári na člne

Počet obetí nešťastia v Číne, kde sa po silných dažďoch prepadla diaľnica, stúpol na 48

02.05.2024 10:39

Čínska štátna televízia CCTV podľa agentúry AFP uviedla, že kolaps bol "prírodnou katastrofou", ku ktorej došlo "pod vplyvom vytrvalého silného dažďa".

študenti, Brezno, Nostalgia

V Brezne sa vrátili desiatky rokov v čase. Okrem socialistického bytu nechýba ani vyšetrovacia miestnosť ŠtB

02.05.2024 10:34

Nostalgia za minulými časmi, ktoré nemuseli byť ideálne, no zato plné pekných spomienok z detstva či mladosti, určite zasiahne nejedného návštevníka breznianskej expozície zo života socializmu.

Europarlament / Europoslanci /

Aké právomoci má Európsky parlament?

02.05.2024 10:30

Ako europarlament svoje právomoci vykonáva a aký vplyv majú jeho rozhodnutia na každodenný život občanov EÚ vrátane Slovenska?

Píšeš? Píšem!

Celý svet hrá divadlo! Ale my to robíme dobre a radi :-) #slovacislovakom facebook.com/PisesPisem www.instagram.com/pisespisems…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 37281x
Priemerná čítanosť článkov: 1621x

Autor blogu