Založ si blog

STREDA – Ona nenávidí kohúta

Ani sa to nezdá, a sme v polovici semináru. Je to neuveriteľné ako sa za tie tri dni dokážu vytvoriť nové priateľstvá, ktoré (podľa mojich skúseností) vydržia celý život. A budúci rok budeme spomínať ako sme sa spoznali, čo všetko sme spolu prežili, ako sme vedľa seba spali na žinenkách, hrali bedminton o tretej ráno, spievali hymnu semináru, nevedeli sa zobudiť a zmeškali raňajky (ale náš skvelý Birko nám ich doniesol do dielní).
Mňa fascinuje ako sa dokážeme so všetkými počas semináru spoznať. Niektorých ľudí z týždňového semináru poznám lepšie ako iných, ktorých poznám roky. To je magickosť Píšeš? Píšem!!!. Vie spojiť aj ľudí, ktorí by sa v bežnom živote nemohli spoznať.
Tento seminár žije vďaka ľudom. Ako organizátorom, lektorom, tak aj účastníkom. A to je to najkrajšie, čo tu môžete vidieť (hneď po tých úžasných predstaveniach, koncertoch a výstavách samozrejme). Títo ľudia vždy držia spolu. Nech sa deje čokoľvek.
Tomuto semináru dodáva čaro aj to, kde sa nachádza. Kovačica je inšpiratívna. Viem si predstaviť, že len tak sedím v parku, píšem, okolo prechádzajú ľudia, s niekym sa porozprávam. Povie mi svoj životný príbeh, o ktorom nekôr budem môcť napísať. A takto isto to funguje na seminári. Ľudia rozprávajú svoje príbehy a ja sa nimi inšpirujem aj do blogov.
Pri písaní týchto blogov rada sedím v kaviarni, kde sa všetci stretávame. Za celý týždeň sledujem ako sa tu vytvárajú priateľstvá. Videla som, ako sa v prvých dňoch všetci rozprávajú (trochu nesmelo) o tom v ktorej dielni sú, lebo sedia pri sebe a bolo im divné byť ticho. No teraz, všetci spolu hrajú ping pong, obdivujú Katkine vlasy, Birkove tričká, filozofujú nad životom, umením a rozčulujú sa nad zvláštnymi kohútmi. To je niečo, čo v bežnom živote (aspoň ja) nevidím. Aby sa niekto perfektne spoznal s mnohými ľudmi len za tri dni. To je čaro semináru. Práve kvôli tomuto sem chodíme každý rok. Aby sme spoznali ľudí, ktorí milujú umenie a nenávidia kohútov rovnako my. Aby sme opäť stretli človečinu.

PIATOK – sme prepojení

03.09.2023

Predposledný deň semináru. Všetci sú unavení ale štastní. Už sme sa dohodli, že budeme začínať o hodinu neskôr (aj keď všetci prídu o dve hodiny neskôr). Ráno po raňajkách začíname spoločným kávičkovaním a potom sa presunieme do dielní kde všetci dokončujú svoje projekty. Zajtra to už zostane len na štyroch dielňach. My ostatní sa konečne vyspíme, potom [...]

ŠTVRTOK – prežívame vďaka kofeínu

26.08.2023

Dnes si už uvedomujem, že pomaly, ale isto končíme. Hudobná dielňa mala koncert. Nechcela som, aby tento deň prišiel. Viem, že ak príde ten deň, keď budú prezentovať aj ostatné dielne, príde koniec semináru. Dnešný deň bol nádherný. Bol plný hudby a zábavy. Zajtra sa bude prezentovať dielna detského divadla, dielňa pouličného divadla a happeningu sa spojila s dielňou [...]

UTOROK – Odostrite si žalúzie

23.08.2023

Už dnešné ráno bolo náročnejšie ako som čakala. Ale po tom, čo som asi dvadsaťkrát odložila budík, zobudila všetkých ostatných účastníkov semináru, som konečne vstala. Po tomto náročnom budíku a raňajkách nad ktorými sme všetci zaspávali, sme sa už posilnený tromi kávami presunuli do dielní. Po obede sme sa všetci išli pozrieť do galérie insitného umenia. [...]

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Píšeš? Píšem!

Celý svet hrá divadlo! Ale my to robíme dobre a radi :-) #slovacislovakom facebook.com/PisesPisem www.instagram.com/pisespisems…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 36964x
Priemerná čítanosť článkov: 1607x

Autor blogu