Založ si blog

PIATOK – sme prepojení

Predposledný deň semináru. Všetci sú unavení ale štastní. Už sme sa dohodli, že budeme začínať o hodinu neskôr (aj keď všetci prídu o dve hodiny neskôr). Ráno po raňajkách začíname spoločným kávičkovaním a potom sa presunieme do dielní kde všetci dokončujú svoje projekty. Zajtra to už zostane len na štyroch dielňach. My ostatní sa konečne vyspíme, potom budeme spolu na káve a celý deň sa rozprávať, filozofovať a smiať sa.
Už dnes sme všetci citlivejší. Nechceme ísť do reality. My, čo sme tu už niekoľkí krát trochu strasime nováčikov, že návrat do reality bude krutý. Trochu prehaname. Ale je to smutné. Zrazu nemať pri sebe svoju rodinu, nebyť celý deň doma a túžiť sa tam vrátiť.
Dnes dielňa divadla mládeze odohrala svoje predstavenie. Korene. Zistila som prečo sa tu cítim tak dobre. Prečo cítim ze sa tu posilňujú moje korene. Lebo všetci sme prepojení. Vsetci sme jedna veľká rodina. Preto je tu ta povestná človecina o ktorej všetci rozprávajú (no ten kto tu nebol ju nikdy nezažil v plnej ľudskosti). Preto by som na seminári bola aj mesiac. A ani ten kohút by mi už nevadil. Lebo by som bola s mojimi koreňmi.

ŠTVRTOK – prežívame vďaka kofeínu

26.08.2023

Dnes si už uvedomujem, že pomaly, ale isto končíme. Hudobná dielňa mala koncert. Nechcela som, aby tento deň prišiel. Viem, že ak príde ten deň, keď budú prezentovať aj ostatné dielne, príde koniec semináru. Dnešný deň bol nádherný. Bol plný hudby a zábavy. Zajtra sa bude prezentovať dielna detského divadla, dielňa pouličného divadla a happeningu sa spojila s dielňou [...]

STREDA – Ona nenávidí kohúta

25.08.2023

Ani sa to nezdá, a sme v polovici semináru. Je to neuveriteľné ako sa za tie tri dni dokážu vytvoriť nové priateľstvá, ktoré (podľa mojich skúseností) vydržia celý život. A budúci rok budeme spomínať ako sme sa spoznali, čo všetko sme spolu prežili, ako sme vedľa seba spali na žinenkách, hrali bedminton o tretej ráno, spievali hymnu semináru, nevedeli sa zobudiť a [...]

UTOROK – Odostrite si žalúzie

23.08.2023

Už dnešné ráno bolo náročnejšie ako som čakala. Ale po tom, čo som asi dvadsaťkrát odložila budík, zobudila všetkých ostatných účastníkov semináru, som konečne vstala. Po tomto náročnom budíku a raňajkách nad ktorými sme všetci zaspávali, sme sa už posilnený tromi kávami presunuli do dielní. Po obede sme sa všetci išli pozrieť do galérie insitného umenia. [...]

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.

Píšeš? Píšem!

Celý svet hrá divadlo! Ale my to robíme dobre a radi :-) #slovacislovakom facebook.com/PisesPisem www.instagram.com/pisespisems…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 37013x
Priemerná čítanosť článkov: 1609x

Autor blogu