Založ si blog

. . . ako na Vianoce! Deň 1.

Po ceste autom, kedy sme sa niekoľkokrát mentálne opustili, sme sa ocitli v Pivnici. V krásnom divadle Janka Čemana. Po dvoch náročných rokoch plných zhasnutých reflektorov, tiež po dosiahnutí nových a krajších svietiel pre umenie, som sa znova ocitla v tomto divadle. Preto som nadšená, keď vidím, že v našej dolnej domovine sa obnovuje Malý seminár. Alebo ak chcete – malý brat veľkého semináru. V tom aby sme sa dostali sem nás nezastaví nič. Ani pokuta, ani nekonečné čakanie na hraniciach s netrpezlivou posádkou.
Hneď ako sme prišli, privítal nás starý tím našich obľúbených tvorov. Im stačí malý kúsok kartónu, a majú hotové dielo. Nechápem, ako to robia. Tu slovo NEJDE neexistuje. Iba Hajde. Slovo, ktoré je na seminári používané asi najčastejšie.
Po oficiálnom zahájení malého semináru Poď sa vypísať…, ktorý otvorila mama Píšeš? Píšem!!! veľkého semináru – Katka Mišíková Hitzingerová.
Dielne hneď po zahájení začali tvoriť. V dielni Silvie Svákusovej, sa začali zoznamovať. V dielni Katky Mišíkovej Hitzingerovej sme začali spoznávať, ako funguje skutočné divadlo. V dielni Janka Chalupku začali prezerať texty, ktoré by chceli ich autori vylepšiť.
Prišli sme naspäť k človečine. Vrátili sme sa domov. Po dvoch rokoch. Sú tu úplne nové, ale aj nám už známe tváre. Vrátili sme sa do Pivnice. Aj keď len na tri dni, no vrátili sme sa skôr než bociany. Ako na Vianoce!

PIATOK – sme prepojení

03.09.2023

Predposledný deň semináru. Všetci sú unavení ale štastní. Už sme sa dohodli, že budeme začínať o hodinu neskôr (aj keď všetci prídu o dve hodiny neskôr). Ráno po raňajkách začíname spoločným kávičkovaním a potom sa presunieme do dielní kde všetci dokončujú svoje projekty. Zajtra to už zostane len na štyroch dielňach. My ostatní sa konečne vyspíme, potom [...]

ŠTVRTOK – prežívame vďaka kofeínu

26.08.2023

Dnes si už uvedomujem, že pomaly, ale isto končíme. Hudobná dielňa mala koncert. Nechcela som, aby tento deň prišiel. Viem, že ak príde ten deň, keď budú prezentovať aj ostatné dielne, príde koniec semináru. Dnešný deň bol nádherný. Bol plný hudby a zábavy. Zajtra sa bude prezentovať dielna detského divadla, dielňa pouličného divadla a happeningu sa spojila s dielňou [...]

STREDA – Ona nenávidí kohúta

25.08.2023

Ani sa to nezdá, a sme v polovici semináru. Je to neuveriteľné ako sa za tie tri dni dokážu vytvoriť nové priateľstvá, ktoré (podľa mojich skúseností) vydržia celý život. A budúci rok budeme spomínať ako sme sa spoznali, čo všetko sme spolu prežili, ako sme vedľa seba spali na žinenkách, hrali bedminton o tretej ráno, spievali hymnu semináru, nevedeli sa zobudiť a [...]

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť aj časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

charkov

Všetko sa zachvelo, jediný úder zničil celú ulicu. Rusi prvýkrát zabíjali 1,5-tonovou bombou

06.05.2024 16:27

Všetko naokolo sa zachvelo, akoby sa začalo zemetrasenie. Jediný úder zničil celú ulicu, napísal šéf vyšetrovacieho oddelenia regionálnej polície.

Píšeš? Píšem!

Celý svet hrá divadlo! Ale my to robíme dobre a radi :-) #slovacislovakom facebook.com/PisesPisem www.instagram.com/pisespisems…

Štatistiky blogu

Počet článkov: 23
Celková čítanosť: 37486x
Priemerná čítanosť článkov: 1630x

Autor blogu